Španělské Ptáčkové

Potřebujeme:

4 hovězí řízky z kýty, 2 lžíce hořčice, sůl, pepř, 2 kusy párků, 1 vejce, 4 plátky oravské slaniny, 2 cibule, 4 malé kyselé okurky, 1 lžíci sádla, 2 lžíce hladké mouky

Jak na to:

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme polovinu jednoho párku, čtvrtku vajíčka uvařeného natvrdo, plátek slaniny, kousek cibule a okurky. Řízky stočíme i s náplní a okraje spojíme párátkem. Takto připravené Ptáčkové prudce opečeme ze všech stran na rozpáleném sádle a přidáme posekanou cibuli. Chvíli smažíme a pak podlijeme 1 litrem horké vody a 30-40 minut dusíme doměkka. Po udušeni Ptáčkové vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, dobře promícháme, maso vložíme zpět a chvíli povaříme. Španělské Ptáčkové podáváme s rýží, tarhoňou nebo s bramborami.

Podobné recepty:

Okoun na Bordeauxský způsob, Španělské Ptáčky, kuře španělské, Španělské ptáčky pro pohodlné, Španělské kuřecí rizoto