Čokoládový dort obratem ruky

24.11.2011
Potřebujeme:

85 g krystalového cukru, 90 g polohrubé mouky, lžičku prášku do pečení, 2 vejce, 2 lžíce vody, 2 lžíce kakaového prášku, olej na vytřené, špetku soli, 2 smetany na šlehání, 1 zakysanou smetanu, 2 balíčky vanilkového cukru, čokoládové kousky , 2 ztužovače šlehačky, kapku vanilkové aroma

Jak na to:

Bílky utřeme jemně se špetkou soli, přidáme krystalový cukr a vymícháme do pěny. Žloutky smícháme s vodou, mouku s práškem do pečení, obě vmícháme do bílkové směsi, můžeme přidat trochu vanilkového aroma a kakao. Dobře vymícháme. Dortovou formu vymažeme olejem, vysypeme moukou a korpus pečeme při teplotě 220 stupňů 10 až 15 minut. Šlehačku utřeme se ztužovačem, smetanu smícháme ve větší misce s vanilkovým cukrem a vanilkovým aroma, podle potřeby přidáme ještě krystalový cukr, do směsi jemně vmícháme šlehačku a čokoládové kousky. Natřeme na vychladlý korpus a ozdobíme svrchu čokoládovými kousky.

Podobné recepty:

Žvýkačkový dort, Čokoládový vánoční dort, Jablečný nepečený dezert, Čokoládový dort, Nepečený čokoládový dort