Řízek Hont

Potřebujeme:

řízky z vepřového kotletu cca 150 g, česnek, kyselé okurky, nakrájenou šunku, sýr a žampiony, pepř, sůl

Jak na to:

Řízky z vepřového kotletu naklepeme na tenko, osolíme, opepříme a natřeme jemně hořčicí. Do středu poklademe nakrájenou kyselou okurku, šunku, sýr, trochu žampionů a rozmačkaný stroužek česneku. Zavřeme jako kapsu, kraje spojíme tak, že je sklepem.
Na trošce oleje pomalu udusíme z obou stran. Výpek posypeme moukou, ochutíme utřeným česnekem a vegetou, podlijeme vývarem a provaříme, řízek překrojíme, přelijeme šťávou a podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Hovězí řízek Dubarry, Kuřecí na kokosu, Plněný řízek, Kuřecí řízek,ala chipsy, Liptovská růže