Vepřové maso po čínsky

12.12.2011
Potřebujeme:

800 g vepřového masa z kýty, 400 g pórku, 80 g oloupaných mandlí, 8 lžic vína, 5 lžic sójové omáčky, 1 lžičku solamylu, trošku cukru a utřený česnek, 3 lžíce oleje, sůl

Jak na to:

Omyté maso pokrájíme příčně přes vlákna na malé nudličky. Očištěný pórek rozřízneme na 4-cm kousky, a pak na proužky široké asi 5 mm.
Mandle nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na sucho. Zvláště v nádobě smícháme víno, sójovou omáčku, solamylu, cukr a rozetřený česnek.
Připravené maso prudce opečeme na rozpáleném oleji, přidáme pórek a krátce podusíme.
Nakonec přimícháme připravenou omáčku a 1 minutu spolu povaříme.
Před podáváním maso posypeme mandlemi. Vhodnou přílohou je vařená nebo dušená rýže.

Podobné recepty:

Vepřové masíčko po znojemsku, Kuře po Čínský, Vepřové maso, Vepřové po Bulharsku, Pizza s dušeným vepřovým masem