Čokoládový koláč

8.11.2011
Potřebujeme:

5 vajec, 180 g másla, 180 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, kakao, 150 g rozpuštěné čokolády, nastrouhanou citrónovou kůru, 300 g polohrubé mouky, 50 g mletých mandlí, 1 kypřící prášek, 1 až 1,2 dcl ovocné šťávy, vypeckované sterilizované třešně
Na potření: třešňový povidla, 2,5 dcl šlehané smetany, nastrouhanou citrónovou kůru

Jak na to:

Máslo utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky a spolu znova třeme. Do toho dáme rozpuštěnou čokoládu, kakao, nastrouhanou citrónovou kůru, ovocnou šťávu, mouku smíchanou s kypřícím práškem a mleté ​​mandle. Zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, třešně a opět promícháme. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí ho potřeme marmeládou, ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Vánoční koláč s pudinkem, Bublanina s pudinkem, Bublanina s pudinkem, Koláč se zakysanou smetanou, Bublanina s pudinkem