Krémová polévka z lososa
8.11.2011
1 lžíci másla, 1 lžíci hladké mouky, 1 l mléka, 500 ml smetany na šlehání, 2 konzervy aljašského lososa (celkem 200 g), 1 lžičku posekané bazalky, 1 bagetu, 4 lžíce česnekového olivového oleje, pepř, sůl
Jak na to:Máslo rozpustíme, přidáme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme studeným mlékem, přidáme smetanu a vykostěného lososa. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Bagetu nakrájíme na kostičky a opečeme na česnekovém olivovém oleji. Podáváme k polévce.
Podobné recepty:Krémová polévka z aljašského lososa s chlebovými krutony, Lososová krémová polévka, Lososová pomazánka, Losos v sýrové omáčce, Dušený losos na másle