Kuřecí prsíčka na přírodně

Potřebujeme:

kuřecí prsa (4 plátky), 200 g neuzený tvrdého sýra, 2-3 vejce, pepř, 4 stroužky česneku, muškátový ořech, kari koření, pepř čínská směs, mořskou sůl, olivový olej, 5 lžic sójové omáčky, 6 velkých žampionů , škrobovou moučku na obalení, 2 malé, čerstvé lilky, ¼ malé bílé zelí, 1 větší mrkev, cibuli

Jak na to:

Brambory uvaříme v osolené vodě s trochou česneku, přecedíme a přidáme trochu másla a nakrájenou petrželku. Očistíme si lilek a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev nakrájíme na úzké plátky 2-3 cm dlouhé. Nakrájíme pórek, zelí, žampiony, cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme podélně. Vše promícháme v prostorné nádobě, posypeme škrobovou moučkou, trochou kari koření, čínskou směsí a muškátovým oříškem. Na ohni rozpálíme olivový (může být i jiný) olej a zeleninu prudce opečeme, tak aby byla křupavá. Na to je vhodná čínská pánev. Troubu rozpálíme na 200 ° C. Do připraveného keramického pekáče rovnoměrně naskládáme zeleninu, osolíme ji mořskou solí, přidáme prolisovaný česnek, pokapeme sójovou omáčkou, zalijeme rozmíchanými vejci s nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct zhruba na 15 min. Kuřecí prsa nakrájíme na 1cm silné plátky, jemně potřeme česnekem, posypeme pepřem, solí a z každé strany prudce opečeme na desce bez oleje.

Podobné recepty:

Kuřecí prsíčka labužník, Kuřecí prsíčka plňené slaninou a čabajkou, Kuřecí prsíčka delikates, Prsíčka zapečená se smetanou, Kuřecí prsíčka na rozmarýnu