Vídeňský zákusek

14.11.2011
Potřebujeme:

Těsto: 250 g práškového cukru, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 1,25 dcl oleje, 1,25 dcl mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 / 2 balíčku prášku do pečiva
Náplň: 1 l pomerančového džusu, 2 krémové prášky Zlatý klas , 6 PL cukru Na ozdobu: 2,5 dl džusu, 5 dcl smetany na šlehání, 2 ztužovače šlehačky, 2-3 balíčky dlouhých piškotů, čokoládu, rum

Jak na to:

Vejce, cukr a vanilkový cukr smícháme. Přidáme olej, mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na vymazaný, pomoučněný hlubší plech a upečeme. Krém uvaříme z džusu, krémových prášků a cukru. Teplý krém vylijeme na vychladlé těsto a dáme do chladu. Potom něj natřeme do tuha vyšlehané šlehačky se ztužovačem. Piškoty namáčíme v džusu s rumem a klademe je těsně vedle sebe na šlehačku. Vrch ozdobíme rozehřátou čokoládou. Řezy krájíme mezi piškoty.

Podobné recepty:

Vídeňský dort, Vídeňský řízek z kuřecích prsou, Banánový karamel, Vídeňský zákusek, Vídeňský křen