Polévka z červené řepy

Potřebujeme:

200 g červené řepy, 1 menší petržel, 1 větší mrkev, 1 / 2 menšího celeru, 1 cibuli, 300 g brambor, 200 ml zakysané pochoutkové smetany, 2 vejce natvrdo, 2 lžíce solamylu, ocet, 2,5 l vody, 1 lžičku cukru , 1 lžičku vegety, 1 kostku masového bujónu, pepř, sůl

Jak na to:

Řepu, petržel, mrkev a celer nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Ochutíme vegetou, masovým bujónem, mletým pepřem a uvaříme do poloměkka. Potom přidáme očištěné a na kostičky pokrájené brambory a vše spolu uvaříme doměkka. Nakonec přilijeme zahustíme smetanou smíchanou se solamylem, přivedeme do varu a hned odstavíme. Dochutíme solí, octem a cukrem.

Podobné recepty:

Džus z červené řepy, Salát z červené řepy, Taratuta - polévka z červené řepy, Studená okurková polévka, Salát z červené řepy