Jogurtová marináda

Potřebujeme:

250 g bílého jogurtu, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci oleje, 1 lžičku červené papriky, čerstvou bazalku (nasekat), sójovou omáčku, sůl
Medová marináda: 2 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce medu, sojová omáčka, 3 stroužky česneku, cibule (na jemno nakrájených), oregano, bazalka, skořice mletá, sůl

Jak na to:

Suroviny smícháme, omyté a nakrájené maso na plátky či menší kousky, vložíme do marinády a necháme odležet nejlépe do druhého dne. Do marinády používáme slunečnicový olej či olivový olej, bylinky můžeme použít čerstvé nebo sušené.

Podobné recepty:

Řízky v jogurtové marinádě, Jogurtová marináda, Chřest smažený v těstíčku, Zeleninová marináda, Pikantní marináda s medem