Zeleninový salát v aspiku

14.11.2011
Potřebujeme:

pro 8-10 osob (2 dezertní formy): 40 dkg uvařených brambor, 25 dkg hrášku, 25 dkg kukuřice, 25 dkg mrkve, 15 dkg sterilovaných okurek, 20 dkg kapie, 3 dcl majonézy, 4 dcl zakysané smetany, 2 dcl mléka, 1 lžíci hořčice, 1 česnek, sůl, pepř, trošku cukru, 4 lžíce želatiny

Jak na to:

Zeleninu pokud není sterilizována uvaříme. Brambory nakrájíme nadrobno, majonézu a smetanu vymícháme na hladce, přidáme hořčici, prolisovaný česnek, sůl, pepř a cukr. Zahřejeme mléko s želatinou (nevařit), necháme aby trošku vychladla a zamícháme do masy. Přidáme brambory a zeleninu, nalijeme do formy a necháme ztuhnout. Uvaříme huspeninu. Maso vykostíme a nadrobno pokrájíme. Necháme vychladnout a nalijeme do formy.

Podobné recepty:

Šunka v aspiku, Šunka v aspiku, Šunka v aspiku, Šunková pěna v aspiku, Cottage fit salát