Karbanátky z hlívy
14.11.2011
50 g másla, 1 cibuli, 500 g hlívy, mléko, rohlíky, 1 vejce, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 1 lžičku houbového prášku, majoránku, petrželku, 2 lžíce husté zakysané smetany, strouhanku, tuk na smažení
Jak na to:Na másle osmahneme cibuli do zlatová, vložíme nadrobno pokrájené hlívy a udusíme do měkka. Přidáme v mléce namočené a vymačkané rohlíky, vejce, okořeníme česnekem se solí, pepřem a houbovým práškem, majoránkou, petrželkou, dobře promícháme, osolíme a vše spolu krátce podusíme. Podušenou směs ředíme zakysanou smetanou, podle potřeby zahustíme strouhankou, formujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Smažíme na horkém tuku.
Podobné recepty:Karbanátky z hlívy, Karbanátky z hlívy, Hlívové karbanátky, Zapečené hlívy se smetanou, Zapečené hlívy se smetanou