Perníky
400 g hladké mouky, 160 g moučkového cukru, 60 g Hery, 2 vejce, 100 g med, 1 KL sody, perníkové koření (anýz, badyán, hřebíček, skořice)
Poleva: 140g 2-krát prosátého moučkového cukru a 1 bílek a 2 kapky octa
Třikrát prosátou mouku spolu se sodou smísíme s třikrát prosetým cukrem, Herou, vejci, medem a perníkové koření.
Hmotu dobře vypracujeme a dáme do silonového sáčku, dobře uzavřeme a dáme na 24 hodin na chladné místo.
Pak vyválíme, vykrajujeme tvary a dáme na slabě vymazaný plech. Tvary potřeme žloutkem těsně před vložením do trouby a při 200 stupních pečeme. Hned po upečení opět potíráme žloutkem.
Perníčky výzdobu na tenko polevou kornouty z pauzáku.
Upozornění: Mouku a cukr vícekrát osívat. Koření - badyán, anýz, hřebíček a skořici meleme těsně před hnětení.
Vážíme velmi přesně, hlavně med. Vejce používáme pouze čerstvé s pěkný tmavým žloutkem.
Bílá poleva na perníky, Perníky, Perníky, Měkké perníky, Perníčky s citronovou polevou