Zapékaná dýně
15.11.2011

800 g mladých tykví, sůl, 200 g hladké mouky, 3 vejce, 2 dcl mléka, 1 lžíci oleje, olej na smažení, 100 g nastrouhaného sýra, 1 dcl zakysané smetany
Jak na to:Tykve omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Osolíme je a necháme chvíli odležet. Mouku vyšleháme s vejci, mlékem, olejem a solí. Do připraveného těsta namáčíme osušené plátky dýní a smažíme na horkém oleji. Vypražené dýně poklademe do pekáče, posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme smetanou a v troubě zapečeme. Podáváme s bramborami nebo s chlebem.
Podobné recepty:Zapékaná dýně, Dýně s příchutí, Zavařovaná dýně vhodné na prívarok nebo polévku, Nakládané okurky, zelená rajčata a malé dýně, Zapékané mladé dýně