Zeleninový nákyp

Potřebujeme:

250 g mrkve, 250 g kedlubny, 250 g cukety, 250 g brambor, 250 g žampionů, 250 g zakysané smetany, 1 KL kari koření, 1 KL bylinkové soli, 1 / 4 KL tymiánu, na špičku nože chilli koření, 1 KL chilli papriky, 1 utřený stroužek česneku, 100 g tvrdého sýru Mozarella, 2 vejce

Jak na to:

Všechnu zeleninu nastrouháme, sýr a žampiony nakrájíme na plátky. Připravíme si zálivku: Rozšleháme smetanu s vajíčky a všem kořením. Na spodek pekáčku dáme vrstvu žampionů a na ni jednotlivé vrstvy zeleniny. Znovu vrstvu žampionů a na ni jednotlivé vrstvy zeleniny. Zalijeme zálivkou a pekáč zakryjeme alobalem. Dáme na 45 minut péct do trouby (200 ° C). Potom dáme dolů alobal a navrch poklademe plátky sýra a již nezakrýval, ale dáme do trouby, dokud se sýr nerozteče a jemně nezhnědne.

Podobné recepty:

Citrónový nákyp, Nákyp z jablek a banánů, Rýžový nákyp, Těstovinový nákyp s tvarohem, Rýžový nákyp