Linecké koláčky

20.11.2011
Potřebujeme:

300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 2 lžičky vanilkového cukru, 200 g rostlinného tuku, 2 žloutky, 200 g meruňkového džemu, moučkový cukr na posypání

Jak na to:

Mouku smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme na malé kousky pokrájený studený tuk, žloutky a zpracujeme na hladké těsto, které vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do chladu na 2 hodiny odpočinout. Pak těsto na pomoučněném vále rozválíme na tloušťku 3 mm, vykrájíme polovinu plných koleček o průměru asi 4 cm a polovinu koleček s vykrojeným středem uložíme na suchý plech a pečeme 12 minut při teplotě 180 ° C. Vychladlé kolečka spojíme s džemem a posypeme moučkovým cukrem. Na vykrojení středu můžeme použít malé vykrajovátka. Pokud vykrojíme střed hvězdičkou, malým kroužkem, kolečka spojíme meruňkovým džemem, pokud srdíčkem, tak rybízovým džemem.

Podobné recepty:

Linecké koláčky, Linecké koláčky, Linecké koláčky, Linecké koláčky, Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou