Šlehačkové rohlíky

12.12.2011
Potřebujeme:

500 g hladké mouky, 2,5 dcl smetany, 250 g Palmarínu, 60 g moučkového cukru
Náplň: povidla
Na posypání: moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem

Jak na to:

Mouku, cukr, strouhaný Palmarín a smetanu spolu utřeme na hladké těsto. Rozdělíme ho na 8 částí.
Každou část rozválíme na pomoučněném vále do tvaru kruhu a rozdělíme na 8 trojúhelníků.
Na hrubší konec těsta dáme marmeládu a svineme do tvaru rohlíku.
Uložíme je na plech pokrytý papírem na pečení a ve vyhřáté troubě upečeme. Teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Můžeme polít libovolnou polevou.

Podobné recepty:

Šlehačkové překvapení, Rohlíky se sýrem, Makulienky, Rohlíky s tvarohem, Zapečené rohlíky