Čokoládové kuličky

8.11.2012
Potřebujeme:

180 ml hořké čokolády, 2 PL mandlového likéru nebo pomerančového likéru, 2 lžíce másla ze sladké smetany, 125 g moučkového cukru, 125 g mletých mandlí, 50 g strouhané čokolády, jemný papír nebo papírové košíčky na balení pralinek

Jak na to:

Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni a přimíchejte do ní zvolen likér. Potom přidejte máslo, a míchejte dokud se rozpustí. Přidejte moučkový cukr, mleté ​​mandle a vše dobře promíchejte. Směs nechte vychladnout, dokud není taková tuhá, že se dá tvarovat. Rozdělte ji přibližně na 24 porcí a z nich vytvarujte malé kuličky.
Na talíř nasypte strouhanou čokoládu a kuličky v ní po-obracejte, aby byly rovnoměrně celé obalené. Po jedné je zabalte do papíru nebo košíku. V chladničce vydrží asi dva týdny.

Tip: Na obměnu můžete použít mléčnou čokoládu a kulky na závěr ponořte do roztáté čokolády.

Podobné recepty:

Čokoládově - ananasové kuličky, Čokoládové kuličky, Dvoubarevné čokoládové kuličky, Smetanovo-čokoládové kuličky, Čokoládové kokosové kuličky