Jahodovo-jogurtový dort

6.12.2011
Potřebujeme:

1 balíček dětských piškotů, ovocná šťáva nebo likér
Krém: 2 lžíce želatiny, 1 dl mléka, 3 bílé jogurty (450ml), 3-4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 250g jahod
Rosol: 1 l ovocné šťávy, 1 l vody, 1 pudinkový prášek s jahodovou příchutí
Na zdobení: vyšlehanou smetanou, jahody

Jak na to:

Dno a stěny nádoby vyložíme piškoty, které jsme pokapali ovocnou šťávou nebo likérem. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Bílý jogurt, cukr, rozpuštěnou želatinu a jahody našleháme do hladkého krému.
Nádobu vypláchneme studenou vodou. Na dno naskládáme jahody. Z ovocné šťávy, vody a pudinkového prášku uvaříme rosol, kterým zalijeme jahody v nádobě. Na to poklademe piškoty, které jsme pokapali ovocnou šťávou nebo likérem. Na piškoty rozetřeme polovinu krému, pokryjeme piškoty a zakryjeme zbývajícím krémem, opět poklademe pokapané piškoty.
Dort necháme ztuhnout. Před podáváním ji vyklopíme a ozdobíme pevně ušlehanou šlehačkou (můžeme ji převařit den předem) a jahodami.

Tip: Pokud necháme lák trochu ztuhnout, můžeme dát krém přímo na rosol (vynecháme vrstvu piškotů).
Dort můžeme připravit i z jiného druhu ovoce - podle toho přizpůsobíme i příchuť pudinkového prášku.

Podobné recepty:

Jahodovo-jogurtový dort, Dort jahodovo-jogurtový, Letní jogurtový dort bez pečení, Jogurtový dort, Jogurtový dort