Císařské palačinky

Potřebujeme:

5 dkg čokolády na vaření, vejce, džem, moučkový cukr, 1 / 2 dcl rumu

Jak na to:

Upečeme 6-7 silnějších palačinek, které necháme vychladnout. Dortovou formu vymažeme máslem a začneme ukládat palačinky ve vrstvách. Potíráme jejich ovocným džemem a každou druhou posypeme nastrouhanou čokoládou. Rozšleháme tři žloutky s třemi polévkovými lžícemi moučkového cukru na pěnu, z bílků vyšleháme sníh a zlehka vše promícháme. Směsí zalijeme palačinky a navrch můžeme ještě poklást čerstvé ovoce - jahody nebo maliny. Palačinky necháme zapéct ve vyhřáté troubě. Dáváme pozor, aby pěna nepřihořela. Po 10-15 minutách jsou palačinky hotové. Po vyjmutí z trouby nalijeme na palačinky rum a necháme je 30-40 sekund rumem flambovat. Hořící palačinky přikryjeme talířem. Podáváme teplé.

Podobné recepty:

Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Smažené palačinky, Pivní palačinky, Banánové palačinky, Zapékané palačinky