Špagety s krůtím masem

Potřebujeme:

1 stroužek česneku, 1 cibuli, 1 celer, 1 lžíce olivového oleje, 1 konzervu loupaných rajčat, 2 červené chilli papričky, sůl, pepř, 2 KL vinného octa, špetku cukru, 1 / 2 kg špaget, 1 / 2 kg krůtích řízků, 2 rajčata, 150 ml smetany, 15 dkg strouhaného parmezánu

Jak na to:

Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nasekáme jemně, česnek nahrubo.
Celer očistíme, nakrájíme na jemné plátky a zelenou část odložíme.
Celer asi 4 minuty povaříme, pak prudce ochladíme.
Cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje, přidáme rajčata z konzervy včetně šťávy a papričky nakrájené na tenká kolečka.
Vše vaříme na mírném ohni 20 minut. Osolíme a ochutíme pepřem, octem a cukrem.
Těstoviny uvaříme a necháme okapat. Maso nakrájíme na proužky a opečeme na zbylém oleji. Rajčata oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme, osolíme a opepříme. Smetanu vlijeme do omáčky a dobře promícháme.
Maso, rajčata, celer, celerové listy a omáčku dáme na těstoviny a posypeme parmazánem.

Podobné recepty:

Špagety s mletým masem, Špagety se špenátem a kuřecím masem, Špagety s mletým masem, Pasta asciutta (špagety s masem), Špagety s italskou drobenkou