Opekané kuřecí s cibulí

Potřebujeme:

680 g středně velkých cibulí, 4 kuřecí prsa bez kostí a kůže, 4 lžičky másla, 2 lžíce cukru, 5 lžic kuřecího vývaru, 1 lžičku posekaného čerstvého tymiánu, 1 lžíci červeného vinného octa

Jak na to:

Každou cibuli rozkrojíme na 6 měsíčků. Kuřecí maso posypeme mletým pepřem.
Do velké teflonové pánve vložíme 2 lžičky másla a rozpustíme ho na středním ohni. Kuřecí opékáme asi 3 minuty z každé strany dohněda. Přeložíme ji na talíř.
Oheň zmírníme na minimum a v pánvičce rozehřejeme zbytek másla. Cibuli smažíme s 1 lžící cukru asi 8 minut, nebo dokud není zlatohnědá a obalená karamelem.
Často mícháme a vařečkou rozmačkáme měsíčky cibule. Přidáme vývar a vaříme asi 2 minuty, nebo dokud se neodpaří. Vmícháme rozmarýn, tymián a zbytek cukru.
Kuřecí vrátíme do pánve a pokapeme vinným octem. Vaříme ještě asi 4 minuty, nebo dokud z masa nevytéká celkem čirá šťáva.

Podobné recepty:

Kuřecí soté na curry, Kuřecí lahůdka, Kuřecí prsa na jiný způsob, Zapékané kuřecí řízky, Císařské řízky