Zajíc na hořčici

Potřebujeme:

1 vykuchaného a očištěného zajíce, 1 pohár francouzské dijonské hořčice, 5 PL lžic oleje, 1 velkou cibuli, několik stroužků česneku, trochu sušeného tymiánu, sůl, pepř, 250 ml zakysané smetany, 2 dcl bílého vína

Jak na to:

Zajíce omyjeme, osušíme, naporcujeme a mírně osolíme. Ve velkém hrnci nebo pekáči zahřejeme olej, kousky zajíce opečeme z každé strany dozlatova, hořčice by neměla zůstat velmi tmavá.
Přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou cibuli, podlijeme vínem.
Přimícháme očištěné, nakrájené stroužky česneku a sušený tymián.
Podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme. Pokud omáčka příliš vře, teplotu snížíme.
Maso osolíme, opepříme, podle potřeby podlijeme a dusíme do měkka. Udušené maso vyjmeme z pekáče, do omáčky vmícháme zakysanou smetanu. Podáváme s chlebem, případně s bramborami.

Podobné recepty:

Zajíc po dalmatský, Zajíc pečený s bylinkami, Zajíc na způsob opilé vinařky, Zajíc na způsob opilé vinařky, Zajíc na hořčici