Slané rohlíky s škvarků

Potřebujeme:

1 dcl mléka, 40 g droždí, 1 lžíci cukru, 500 g výběrové mouky, 250 g margarínu, celé vejce, žloutek, 3 smetanového sýru Lunex, 1/2 lžíce soli, vejce na potření, 400 g mletých škvarek, 80 g Ementálu na posypání

Jak na to:

Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Prosátou mouku se solí zpracujeme s kváskem, nastrouhaným margarínem, vejcem, žloutkem a sýrem. Těsto necháme přikryté asi 45 minut.
Potom ho zformujeme na válec, který rozdělíme na 6 dílů. Každý díl vyválíme na kulatou placku, kterou natřeme rozemletý škvarky. Pak ji rozdělíme na 8 dílů.
Každý díl stočíme od širší strany a potřeme rozšlehaným vejcem. Rohlíky poklademe na vymaštěný plech a upečeme.

Podobné recepty:

Pomazánka z škvarků, Rohlíky se sýrem, Makulienky, Rohlíky s tvarohem, Zapečené rohlíky