Chřestový salát s kuřecím masem
500 g chřestu, 30 g másla, sůl, cukr, 250 g kuřecích prsíček, pepř, 9 lžic oleje, 2 stonky celeru, 200 g žampionů, 200 g polotvrdého sýra, 1 jablko, 1 mango, 150 g koktejlových rajčat, 1 kadeřavý salát, 4 lžíce vinného octa, 2 lžíce středně ostré hořčice
Jak na to:Chřest oloupeme, rozkrojíme a vaříme asi 15 min v osolené vodě s máslem a špetkou cukru. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme. Opečeme na 2 lžících rozehřátého oleje do zlata a nakrájíme na plátky (mohou být i zbytky vařeného nebo pečeného drůbežího masa). Umytý celer nakrájíme na nudličky. Žampiony nakrájíme na plátky a opečeme. Sýr nakrájíme na kostičky. Mango oloupeme, oddělíme od pecky a nakrájíme. Rajčata rozpůlíme. Salát natrháme na malé kousky. Všechny suroviny smícháme dohromady. Zbývající olej rozmícháme s octem, hořčicí, solí, pepřem a cukrem. Zálivkou polijeme salát.
Podobné recepty:Chřestový salát s kuřecím masem, Chřestový salát s kuřecím masem, Salát s kuřecím masem, Balíčky s kuřecím masem, žampiony a nivou, Zeleninový salát s kuřecím masem