Špagety pro labužníky
500 g špaget, 2 nožičky domácí klobásy, 2 větší cibule, 150 g rajského protlaku, 3-4 lžíce jemného nebo pikantního kečupu, 0,5 dcl vody, 200 g nastrouhaného eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 2-3 lžíce oleje, sůl, pepř
Jak na to:Na rozehřátém oleji zpěníme posekanou cibuli, přidáme klobásu pokrájenou na kolečka a ty překrojíme ještě napůl. Dobře jejich opražíme, přidáme protlak rozředěný vodou, osolíme, opepříme a za občasného míchání podusíme. Nakonec promícháme ještě s kečupem. Podle návodu uvaříme ve slané vodě špagety, scedíme je, promícháme s pár kapkami oleje, aby se neslepily a rozdělíme na nahřáté talíře. Polijeme jejich rajčatově-klobásový směsí a posypeme strouhaným sýrem.
Tip: Obměnou místo klobásy je sýr tofu, který nejprve na hrubší nastrouháme, pokapeme sójovou omáčkou, až potom osmahneme. V letní sezóně můžeme místo přetlaku použít čerstvá rajčata.
Špagety pro labužníky, Jogurtové špagety s pórkem, Špagety pro male lupiče, Špagety s italskou drobenkou, Špagety