Kyjevská sardinková pomazánka

29.11.2011
Potřebujeme:

1 konzervu sardinek ve vlastní šťávě, 1 konzervu tuňáka, 1 konzervu tresčích jater, 1 středně velkou cibuli, 2-3 vajíčka, citron, hořčici, pepř mletý, kmín, sůl, máslo (200 g)

Jak na to:

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Do misky dáme tuňáka, sardinky, tresčí játra a vidličkou rozdrobíme a promícháme. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, vajíčka nastrouháme na jemném struhadle rovnou do misky. Přidáme hořčici (podle chuti), šťávu z jedné poloviny citronu (postupně přimícháváme), koření (nejlépe cayenský), kmín, sůl dle chuti a nakonec přimícháme máslo. Vše pomalu promícháme vidličkou v kombinaci s lžící. Po vychladnutí podáváme na černém chlebu, ozdobené plátkem citronu a petrželkou.

Podobné recepty:

Kyjevská sardinková pomazánka, Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Sardinková pomazánka s kokosem, Sardinková pomazánka, Sardinková pomazánka s tvarohem