Tiramisu jako jednohubky

Potřebujeme:

480 g kulatých piškotů, 250 ml presso kávy, 4 lžičky rumu, pár kapek mandlové aroma, 500 g sýru Lučina, 4 PL prosátého moučkového cukru, 250 ml vyšlehané šlehačky, 10 PL vaječného likéru, kakao na posypání

Jak na to:

Uvaříme silné presso, přidáme rum a pár kapek mandlové aroma. Necháme vychladnout. Do mísy dáme Lučinu, moučkový cukr, vaječný likér a vše dobře vymícháme. Přidáme do tuha vyšlehanou šlehačku, kterou zlehka vmícháme do sýrového základu. Na tác rozložíme piškoty rovnou stranou nahoru, kávovou lžičkou nanášíme na ně krém a piškoty z druhého balíčku je zase rovnou stranou přiklopíme mírným stisknutím. Postavíme těsně vedle sebe a pokapeme je polovičním množstvím již vychladlé kávy z jedné strany. Pak je přetočíme na opačnou stranu a pokapeme zbylou kávou. Jednohubky přeložíme na čistý uzavíratelný podnos a dáme je do chladu alespoň na 12 hodin. Po 12 hodinách je hustě posypeme kakaem přes sítko, do středu každé tiramisky napíchneme párátko a dáme do košíčků.

Podobné recepty:

Čokoládově banánové jednohubky, Česneková pomazánka na jednohubky, Tiramisu z tvarohu, Tiramisu z tvarohu, Křenové jednohubky