Bramborový salát se slaninou

Potřebujeme:

1 kg brambor, 1 cibuli, 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 250 ml vývaru ze slepičího bujónu, 3 lžíce octa, 1 lžičku hořčice, sůl, pepř, 100 g hlávkového salátu, 80 g nakrájené slaniny

Jak na to:

Brambory uvaříme doměkka ve slané vodě. Slijeme a zprudka zchladíme pod studenou vodou. Poté brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zahřejeme vývar z bujónu. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a přidáme do vývaru. Vývar nalijeme na brambory. Asi po 30 minutách slijeme tekutinu, která se nevsákne. Na dresink ušleháme 4 lžíce oleje s octem, hořčicí, solí a pepřem. Vmícháme do brambor. Hlávkový salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. V pánvi necháme rozpustit slaninu. Přidáme do salátu a ještě jednou vše důkladně promícháme.

Podobné recepty:

Bramborový salát se slaninou, Bramborový salát s celerem a jablky, Pečené banány se slaninou, Bramborový salát trochu jinak, Bramborový salát se zelím