Perníkový koláč

350 g hladké mouky, 250 g medu, 1 dcl oleje, 125 g moučkového cukru, 1 / 2 prášku do pečiva, 125 g vlašských ořechů, 1 lžičku mleté skořice, 2 hřebíčky, 2 vejce, 100 g oloupaných mandlí, 25 g třešní konzervovaných cukrem
Jak na to:Med, olej a cukr přivedeme k varu a necháme vychladnout. Na vál prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, skořici, pomleté hřebíček a ořechy, promícháme, přidáme vejce, vychladlou medovou směs a vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a necháme asi hodinu odstát. Potom těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech. Ostrým nožem uděláme do těsta zářezy 5 x 5 cm. Každý čtverec vyzdobíme mandlemi a třešněmi. Pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut
Podobné recepty:Perníkový koláč, Perníkový koláč s mandlemi, Perníkový koláč s mandlemi, Perníkový koláč karamelový, Karamelový perníkový koláč