Rychlé krevety

22.11.2011
Potřebujeme:

2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 570 g krevet, 2 lžíce suchého bílého vína, 60 g másla, 4 ks čerstvé petrželky, mořskou sůl, pepř

Jak na to:

Na pánvi rozehřejeme olivový olej spolu s utřeným česnekem a smažíme, dokud česnek nezačne syčet. Pak snížíme teplotu a vaříme, dokud česnek není zlatavý. Přidáme krevety a trochu zvýšíme teplotu. Po chvíli přilijeme bílé víno a za občasného míchání vaříme, dokud se krevety zbarví dorůžova. Nakonec přimícháme máslo a petrželku, dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Podobné recepty:

Krevetový salát, Krevety v těstíčku, Krevety s česnekem, Královské česnekové krevety, Smažené krevety