Brynzové tyčinky

29.11.2011
Potřebujeme:

25 dkg polohrubé mouky, 10 dkg brynzy, 15 dkg tuku, žloutek, 2 dkg droždí, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, vejce na potření, kmín a sůl na posypání

Jak na to:

Mouku prosejeme, přidáme rozdrcenou brynzu, posekaný tuk, žloutek a droždí rozmíchané v zakysané smetaně. Osolíme a vypracujeme těsto, které necháme odstát 30 minut. Potom ho rozválíme na pomoučněném vále, potřeme vejcem, posypeme kmínem a solí, pokrájíme na tyčinky, dáme na suchý plech a upečeme ve vyhřáté troubě.

Podobné recepty:

Brynzové tyčinky, Brynzové tyčinky, Krabí tyčinky v těstíčku, Slané tyčinky, Slané tyčinky