Bramborová polévka

Potřebujeme:

1 lžičku sádla nebo oleje, 1 / 2 malé cibule, 2-3 brambory, 1 / 2 lžičky hrubé mouky nebo krupice, sůl, česnek, majoránka, 1,5 l vody

Jak na to:

Nadrobno nakrájenou cibuli restujeme v horkém tuku. Cibule nemá zhnědnout. Do cibule s tukem vložíme očištěné a na kostky nakrájené brambory, podlijeme lžící vody nebo vývaru a přikryté pomalu, na mírném ohni dusíme 10 minut. Občas promícháme a podlijeme. Změklé brambory poprášíme hrubou moukou nebo krupicí, promícháme, chvíli restujeme a dolijeme vývarem nebo vodou. Osolíme, opepříme s utřeným česnekem, majoránkou a vaříme ještě 10 minut.

Podobné recepty:

Krémová bramborová polévka, Bramborová polévka se švestkami, Bramborová polévka s tvarohem, Krémová bramborová polévka s párkem, Krémová bramborová-pórková polévka