Zapékané kuřecí řízky

29.11.2011
Potřebujeme:

8 plátků kuřecích prsou, olej na opékání, 1 cibuli, 200 g čerstvých žampionů, 100 g šunky, 8 kusů plátkového sýra, 1 zakysanou smetanu, pepř, sůl

Jak na to:

Očištěné kuřecí řízky mírně naklepeme, okraje nařízneme, z obou stran osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso vyjmeme a ve výpeku zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a nakrájené žampiony a dusíme doměkka. Na plech rozložíme opečené plátky masa, na každý kus dáme hromádku orestovanou žampionů, překryjeme plátkem šunky a sýra. Takto připravené řízky zalijeme zakysanou smetanou. Dáme zapéct do horké trouby asi na 10 minut. Podáváme s opékanými bramborami a zeleninovou přílohou.

Podobné recepty:

Zapékané kuřecí řízky, Dušené kuřecí řízky s cibulí, Zapékané kuřecí řízky, Harmonické kuřecí řízky, Zapékané těstoviny s brokolicí a kuřecím masem