Primátorské rohlíky

Potřebujeme:

Těsto: 320 g hrubé mouky, sůl, 100 g lískových oříšků, citronovou kůru, 180 g másla, 100 ml mléka, lžičku cukru, 30 g droždí, 100 g moučkového cukru, balíček vanilkového cukru

Jak na to:

Do mísy dáme mouku, sůl, mletý, nasucho opražené oříšky, nastrouhanou kůru a promícháme. Z vlažného mléka, cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek a vlijeme do mouky. Přidáme nastrouhané máslo a vypracujeme lesklé těsto.
Zpracované těsto zabalíme do utěrky poprášení moukou, lehce zavážeme a na dvě hodiny vložíme do hrnce se studenou vodou. Vykynuté těsto rozbalíme, na pomoučněném vále prohněteme, zformujeme do tvaru bochníku a rozkrojíme ho na šest stejných dílů.
Každý uvalíme do tvaru válce o průměru 2 cm, nakrájíme na kolečka široké 1 cm a vyválíme rohlíčky. Rozložíme na suchý plech a v horké troubě upečeme dorůžova. Horké obalíme v moučkovém cukru, do kterého jsme přimíchali balíček vanilkového cukru.

Podobné recepty:

Rohlíky se sýrem, Makulienky, Rohlíky s tvarohem, Zapečené rohlíky, Zapékané rohlíky