Mozartovi dort

23.11.2011
Potřebujeme:

3 balíčky piškotů, nálev z kompotu višní, brandy
Krém: 1 l smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 150 g měkkého tvarohu, 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, kompotované višně
Ozdoba: 1 / 8 l šlehačky , 1 balíček ztužovače šlehačky, kompotované višně
Poleva: 100g čokolády na vaření, 1 / 8 l smetany ke šlehání

Jak na to:

Piškoty pokapeme trochou nálevu z kompotu a brandy.
Krém: Smetanu vyšleháme se ztužovačem. Tvaroh promícháme s jogurtem, pak snadno přimícháme šlehačku a trochu vypeckovaných višní. Přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr. Dezerty formou vrstvíme piškoty a krémem. Horní vrstva končí piškoty. Necháme ztuhnout v lednici. Před podáváním polijeme polevou a ozdobíme šlehačkou a višněmi.
Poleva: Čokoládu zalijeme smetanou a za stálého míchání přivedeme do varu. Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí a poleva nezhoustne (hned ji použijeme).

Podobné recepty:

Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort, Piškotový dort, Smetanový dort