Specialitka

23.11.2011
Potřebujeme:

600 g vepřové kýty, 100 g slaniny, 1 velkou cibuli, 4 stroužky česneku, 400 g zeleného hrachu, majoránka, pepř, petrželku, 1 kapii nebo pálivou papriku podle chuti

Jak na to:

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4-5 cm dlouhé pásky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu opražíme, přidáme cibuli a česnek, pak přidáme maso a na silném ohni opražíme. Přidáme majoránka, mletý pepř a na mírném ohni dusíme ve vlastní šťávě. Převzat umytý hrášek udusíme doměkka v 50 ml vody. Když je maso téměř měkké, sundáme pokličku, přidáme na proužky nakrájenou kapii a udušení hrášek. Odkryté dodusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. Podáváme s opékanými bramborami nebo s rýží a zeleninovou přílohou.

Podobné recepty:

Pivovarnická specialitka, Kuřecí specialitka