Řecký pekáček

Potřebujeme:

4 plátky vepřového masa, hladkou mouku, 3-4 brambory, mrkev (4-5 ks), petržel (4-5 ks), 1 konzervu červených fazolí (300 ml), 1 konzervu loupaných rajčat, 1-2 zrnka nového koření, 3 lžíce pikantního kečupu, 1 větší cibuli, 100 g tvrdého sýra, 2-3 stroužky česneku, vegetu, kmín, bobkový list, pepř, celý pepř, sůl, olej

Jak na to:

Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a narychlo z obou stran opečeme na oleji. Na dno vymazaného pekáče poklademe kolečka syrových brambor. Osolíme, přidáme trochu vegety a posypeme kmínem. Na to navrstvíme maso spolu s výpekem, přidáme celý pepř, bobkový list, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Směs v pekáči přelijeme sterilizovaným fazolemi a rajským protlakem, přidáme nové koření, 3 lžíce pikantního kečupu a 1 restovanou cibuli. Dáme zapéct do trouby. Před koncem pečení přidáme 2-3 stroužky prolisovaného česneku a posypeme nastrouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Trhanec-svítek, Řecký salát, Hlíva po řecky, Dušený losos na másle, Řecký salát