Máslové pagáčiky

Potřebujeme:

l.těsto: sůl, 350 g hladké mouky, 5 dcl bílého vína, vejce, 1 dcl mléka, 20 g droždí, 1 lžičku krystalového cukru
2.těsto: 350 g másla, 350 g hladké mouky

Jak na to:

Z mouky, soli, vína, vajec a kvásku z mléka, droždí a cukru vypracujeme těsto, které odložíme na teplé místo vykynout.
Z mouky a másla vypracujeme druhé těsto.
První těsto vyválíme na pomoučněném vále do tvaru čtverce a uložíme na něj druhé vyválené těsto.
Všechny čtyři rohy z prvního těsta přeložíme přes druhé tak, aby ho zcela zakryli, vyválíme na obdélník asi 2 cm silný a kulatou formičkou vykrajujeme pagáčiky, které necháme na desce chvíli postát.
Pak nožem na pagáčiky uděláme mřížku a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě.

Podobné recepty:

Pagáčiky se šunkovou náplní, Tvarohové pagáčiky, Tvarohové pagáčiky, Tvarohové pagáčiky, Bramborové pagáčiky