Čokoládová roláda s pomerančovým krémem

Potřebujeme:

Na zdobení: 2,5 dcl šlehačky, 3 PL krystalového cukru, pomerančové želé bonbóny, 50 g strouhané čokolády
Krém: 3 žloutky, 80 g cukru, 10 cl pomerančové šťávy, PL pomerančového likéru, nastrouhaná kůra z pomeranče, 8 plátků želatiny nebo 12-15 g práškové, 2,5 dcl smetany na šlehání
Těsto: 3 vejce, 80 g čokolády, 100 g moučkového cukru a KL na posypání, 100 g polohrubé mouky, KL kypřícího prášku do pečiva

Jak na to:

Čokoládu s máslem rozpustíme v horké vodní lázni. Žloutky utřeme s cukrem a do směsi přidáváme střídavě rozpuštěnou čokoládu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho zapracujeme do těsta, které pak vylijeme na omaštěný a moukou vysypaný plech. Upečeme v předehřáté teplé troubě.
Trochu vychladlé těsto vyklopíme na vlhkou utěrku posypanou moučkovým cukrem. Přikryjeme pergamenovým papírem, srolujeme jej spolu s utěrkou i papírem a necháme vychladnout.
Žloutky vyšleháme s cukrem, pomerančovou šťávou, likérem a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Zapracujeme želatinu, kterou jsme předem namočili do studené vody a roztály s 2 lžícemi vody na mírném ohni.
Smetanu na šlehání ušleháme a opatrně ji smícháme s připravenou směsí. Krémem naplníme těsto, znovu ho srolujeme a dáme na 3 hodiny na chladné místo. Opět si připravíme šlehačku, ale s krystalovým cukrem a potřeme jí vychlazenou roládu. Ozdobíme kopečky šlehačky, nastrouhanou čokoládou a kousky pomerančového želé. Ihned podáváme.

Podobné recepty:

Roláda z bb sušenek, Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem, Roláda s tvarohovým krémem, Čokoládová roláda, Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem