Zapečené brambory s makrely

Potřebujeme:

6 velkých brambor, 3 - 4 PL čerstvého nastrouhaného křenu, 150 ml nízkotučného mléka, 1 svazek jarní cibulky, 6 plátků uzené makrely bez kůže, sůl, pepř

Jak na to:

Neoloupané brambory dobře omyjeme, vydrhneme kartáčkem a v slané vodě uvaříme doměkka. Uvařené podélně překrojíme a lžičkou vydlabeme dřeň tak, aby vznikla mistička. V troubě předehřejeme gril nebo ji vyhřejeme na nejvyšší stupeň. Jarní cibulku pokrájíme na menší kousky, makrely rozmačkáme a mléko mírně nahřejeme. Bramborovou dřeň rozmačkáme v misce vidličkou. Přidáme nastrouhaný křen, teplé mléko a vymícháme na krémovitou směs. Přimícháme nakrájenou jarní cibulku a rozmačkané rybu. Podle chuti osolíme, opepříme a touto směsí naplníme vydlabané bramborové misky. Naplněné mističky poklademe nádivkou nahoru na plech vyložený papírem na pečení. Plech vložíme do trouby a asi 5 minut zapékáme, až se brambory prohřejí a zezlátne. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Podobné recepty:

Řecká makrela, Zapečená makrela, Makrela na červeném víně, Makrela na červeném víně, Pomazánka z uzené makrely