Irská pochoutka

28.11.2011
Potřebujeme:

600 g vepřového kotlet bez kostí, sůl, pepř, grilovací nebo chilli koření, olej, 4 čerstvá rajčata, čerstvou papriku (červená kapie), 100 g nastrouhaného uzeného eidamu, 4 zmrazení kukuřice, 50 g polohrubé, 0,5 dcl mléka, 1 vejce

Jak na to:

Vepřové vykostěné tryzně nakrájíme na nudličky, ochutíme solí, pepřem, grilovacím koření, případně trochu chilli koření. Pokapeme olejem, přidáme kapku worchestru a necháme minimálně 4 hodiny odstát v misce. Takto marinované maso orestujeme na oleji. Když je hotové, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky a na kousky nakrájenou kapii. Na pánvi chvíli restujeme, nesmí z nich být lečo, musí si zachovat svoji formu. Mezitím uvaříme klásky kukuřice, pak je nakrájíme na pravidelné kolečka a dáme péct do trouby. Z připraveného těsta (mouka, mléko, vejce, sůl) uděláme klasické palačinky, ne sladké. Na větší a silnější upečenou palačinku dáme maso s rajčaty a paprikou, posypeme sýrem a přeložíme. Talíř dokola obložíme kolečky upečené kukuřice.

Podobné recepty:

Irská pochoutka, Irská káva , Irská káva, Irská káva, Bílá pochoutka