Pařížské rohlíčky

5.12.2011
Potřebujeme:

Těsto: 5 bílků, 400 g moučkového cukru, 250 g mletých vlašských ořechů, 4 lžíce strouhanky
Krém: 3 vejce, 10 lžic kryst.cukru, 3 lžíce kakaa, 375 g másla
Poleva: 1 rostlinný tuk, 200 g čokolády na vaření

Jak na to:

Nad párou šleháme pět bílků. Po lžících postupně přidáváme moučkový cukr a ušleháme tuhý sníh, do kterého zapracujeme mleté ​​ořechy a strouhanku. Opatrně promícháme.
Hmotu dáme do mikrotenového sáčku nebo do strojku a stříkáme rohlíky na plech vyložený papírem na pečení. Rohlíky upečeme ve vyhřáté troubě při mírné teplotě a necháme vychladnout.
Krém: Ve vodní lázni vyšleháme tři vejce, kryst.cukr a kakao. Směs mícháme do zhoustnutí, necháme vychladnout. Ve větší misce utřeme máslo a po lžících přidáme vychladlou směs.
Vypracujeme hladký krém, který nastříkáme na upečené vychladlé rohlíky a namáčíme je v čokoládové polevě.

Podobné recepty:

Pařížské rohlíčky, Pařížské rohlíčky, Pařížské rohlíčky, Pařížské rohlíčky, Pařížské rohlíčky