Polévka z kuřat
28.11.2011

200 g kořenové zeleniny, 350 g kuřat, houbové koření, masový vývar, sůl, pepř, bobkový list, oregano, 200 g smetany na vaření, 40 g másla
Jak na to:Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme je na rozpuštěném másle. Osolíme, přidáme kuřátka, bobkový list, ochutíme houbovým kořením, zalijeme masovým vývarem a na mírném ohni uvaříme doměkka. Část kuřat si odložíme na ozdobení, zbytek spolu se zeleninou a s vývarem rozmixujeme. Přilijeme smetanu na vaření, podle chuti osolíme, opepříme a krátce povaříme. Hotovou polévku ozdobíme zbylými kuřaty a lístky čerstvého oregana.
Podobné recepty:Polévka ragú s houbami, Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Římské kuře