Medové řezy

4.1.2012
Potřebujeme:

450 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 50 g másla, 2 vejce, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, 1 KL sody, meruňkový džem podle potřeby, čokoládovou polevu
Náplň: ½ l mléka, 3 PL hrubé mouky, 1 žloutek, vanilkový cukr, 250 g másla, 200 g moučkového cukru

Jak na to:

Mléko, cukr, med, vejce, jedlou sodu zahřejeme na mírném ohni, přidáme máslo a uvaříme hustší masu, kterou přidáváme mírně vychlazenou do mouky, smísíme a rozdělíme na 4 části.
Každou zvlášť rozválíme a pečeme na obráceném po-maštěném plechu.
Na vychladlý plát nejprve natřeme nádivku, dáme druhý plát, natřeme povidly, další plát, ten natřeme nádivkou a položíme 4. poslední plát. Polijeme čokoládovou polevou. Odložíme do lednice a teprve potom krájíme.
Nejlépe, když postojí do druhého dne, aby pláty změkly.
Náplň: Mléko uvaříme s moukou, žloutkem a vanilkovým cukrem. Po vychladnutí spojíme s utřeného másla s moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Medové řezy, Medové řezy, Medové řezy, Jablkové medové řezy, Krémeš bez použití trouby