Šišky s rozinkami

Potřebujeme:

20 g droždí, šálek mléka, 2 žloutky, 250 g hladké mouky, 1 KL soli, 1,5 šálku rozinek, 1 větší jablko, tuk na smažení

Jak na to:

Z droždí a mléka uděláme kvásek, vlijeme do mouky, do které jsme přidali špetku soli, vložíme žloutky a vypracujeme těsto.
Přidáme oloupané a nastrouhané jablko, omyté a osušené rozinky.
Těsto necháme vykynout, dokud nezíská dvojnásobný objem.
Z vykynutého těsta vykrajujeme šišky, vkládáme je do horkého tuku a smažíme. Klademe je na papírové ubrousky, aby se odstranil přebytečný tuk. Pocukrujeme moučkovým cukrem a vanilkou.
Tip: Do zbytků těsta můžeme vmíchat posekané oříšky, utvořit šišky a smažit.

Podobné recepty:

Šišky s rozinkami, Jablkové šišky, Tvarohové šišky s brynzou, Šišky se smaženici, Šišky s mákem a švestkami