Dřevorubecká pizza

4.1.2012
Potřebujeme:

100 g prorostlé uzené slaniny, 200 g nastrouhaného sýra, 2 lžíce másla (nebo tuku), 100 g oloupaných rajčat, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, chlebové těsto, svazek pažitky, lžíci nasekaného oregana, trochu vegety, pepř, sůl
Na obložení: 100 g kořenité salámu, 1 konzervu tuňáka v oleji, 100 g čerstvých malých žampionů, po 1 malé červené a zelené paprice, 4 chilli papričky, několik plněných oliv

Jak na to:

Máslo rozpálíme na pánvi a rozpustíme v něm slaninu nakrájenou na malé kostičky. Přidáme česnek utřený se solí, cibuli nakrájenou nadrobno a krátce osmahneme.
Přimícháme rajčata a směs dusíme, dokud se téměř všechna tekutina neodpaří. Ochutíme nasekaným oreganem, osolíme, okořeníme mletým pepřem a vegetou a necháme vychladnout.
Omyté žampiony a očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Salám také nakrájíme na nudličky, tuňáka necháme okapat a pomačkáme. Připravíme si chilli papričky a olivy.
Chlebové těsto vyválíme na pomoučněném vále a rozdělíme do 4 forem na pizzu. Povrch rovnoměrně potřeme rajčatovou směsí a rozložíme na ni ostatní přísady.
Vložíme do trouby předehřáté na 200 C a pečeme asi 20 minut. 5 minut před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme posypané nakrájenou pažitkou.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza chléb