Kapr netradičně
Potřebujeme:800 g naporcovaných kapra, šťávu z jednoho citronu, 100 g žampionů, 80 g másla, 10 g hladké mouky, 30 až 40 g nastrouhaný mandlí, grilovací koření, sůl, olej
Jak na to:Omyté a osušené porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou. Ze všech stran potřeme grilovacím kořením a opečeme na oleji.
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji.
Máslo rozpustíme a smícháme s moukou, přidáme žampiony a trošku vody. Ochutíme solí a povaříme. Pak do šťávy opatrně vložíme opražené porce ryb a prohřejeme. Ryby podáváme přelité šťávou a posypané mandlemi s bramborovým salátem nebo bramborami.
Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru, Pečený obložený kapr