Citrónové tiramisu

2.1.2012
Potřebujeme:

150 g podlouhlých piškotů, 50 ml vody, 50 g cukru, šťávu z jednoho citrónu, 80 ml citronového likéru, tři lžičky rozpustné kávy
Krém: 250 g sýra mascarpone, 300 g nízkotučného tvarohu, 150 g moučkového cukru, 200 ml pochoutkové smetany, dva žloutky, dva balíčky vanilkového cukru

Jak na to:

Vodu vaříme s cukrem, dokud se částečně neodpaří. Přidáme citrónovou šťávu, citronový likér, instantní kávu a promícháme. Dáme vychladnout. Podlouhlou formu vysteleme fólií a postupně ji plníme střídavě krémem a piškoty namočenými v připravené kávové směsi.
Naplněnou formu odložíme do lednice na osm až deset hodin. Před podáváním ozdobíme citronovou slupkou a nastrouhanou čokoládou.

Krém: Sýr mascarpone smícháme s tvarohem a pochoutkové smetanou. Žloutky utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem. Nakonec spolu promícháme.

Podobné recepty:

Mascarpone (doma vyrobené), Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu