Lilkové kari

Potřebujeme:

4 lilky (600 g), 2 menší póry, 3 rajčata, 3 stroužky česneku, 1 lžičku jemného kari, půl lžičky horkého koření, čtvrt lžičky mletého koriandru, šťávu z půl citronu, olej, sůl, špetku mleté ​​chilli papriky

Jak na to:

Lilky oloupeme, rozkrojíme po délce na čtyři části a osolíme.
Necháme 15 minut odstát, pak je osušíme papírovým ubrouskem.
Na pánvi rozpálíme olej, opečeme na něm lilek, vyjmeme na talíř.
Ve stejném oleji osmažíme na drobno nakrájený pórek a utřený česnek, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, chilli, koriandr, kari, horké pepř a sůl.
Důkladně promícháme, pokapeme citronovou šťávou, přidáme opečený lilek a zakryté dusíme do měkka. Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami.

Podobné recepty:

Kari rýže, Rýže na kari, Yellow kari omáčka, Sojové nudličky na kari, Tvarohová kari pomazánka